Hibrid LifeHacker

A Backpacker.hu blog alapítója vezetett be minket a digitális nomád létbe évekkel ezelőtt és a mai napig a nyálcsorgatva figyeljük az életútját. Hány lába van egy anyaúrsitenségnek? A blog mellett Bori a szekszárdi Retreat Factory ügyvezetője, író, mentorként útvezetője több nomádnak és elindult az „In search of something different” című podcastja is.

Hátizsákkal indult bele a nagyvilágba 2008-ban és végül beszippantotta őt a szuper egzotikus világ. Azért azt eláruljuk, hogy Bori mindvégig dolgozott és dolgozik, nem nyaral. Nem szabad keverni. Bármennyire is hihetetlen, munkával érte el a jelen állapotát. Mégis mi a trükk? Egyszerűen nincsenek olyan költségei, ami általában sokunknak van. Ilyen például a lakáshitel, vagy a kocsibiztosítás. Borinka nincs magántulajdona és ez az, ami felszabadítja. A kedvenc tárgya az útlevelem. Nagy hatással volt rá a Beach című film alternatív intrójában elhangzó mondat: „I am in a search of something different”. Ezt a monológot DJ Beatman egy mixbe foglalta és ez pörgött újra és újra Bori kocsijában (ami valószínűleg bérelt), ami most Bori új podcastjának a címe is és életének állandó vonalvezetője.

MIRŐL LESZ SZÓ A RÉSZBEN?

Hazai, vagy külföldi ügyfelekkel működik? Milyen minőségű ügyfeleket keres és vállal el? Kik állnak a Backpacker.hu blog mögött? Hogyan hackeli meg a társadalmi normatívát és melyik másik úton indult el? Hogyan üzemeltet egy fizikai rendezvényteret Szekszárdon digitális nomádként Dél-Amerikából? Bori mesél arról is, milyen parazitát hazahozni Nicaragua-ból, és mikor ért el arra a pontra, amikor azt realizálta, hogy egyedül van, miközben egy mentős a telefonban azt ordította a fülébe, hogy ”Anyádat hívjad, ne a 112-t!”.

„A szabadság az az, hogy tudatosan tudod, mik azok, amik téged korlátoznak. Traumák, viselkedésminták, amik már nem hasznosak számodra. Ha ezeket le tudod vetkőzni, akkor utána minden lehetséges. Szabad vagy.”

Bori abban hisz, hogy az is szabad aki reggel 9:00-tól 17:00-ig irodában dolgozik, vagy gyereket nevel, ha ez az adott személy választása. Hogy ne törjünk le, mint a bili füle, úgy a Getting Out of Debt Joyfully: Simone Milasas könyvét ajánljuk a végére, vagy nézzetek rá a „Tantra from the hearth” programra, amiről Bori bővebben mesél a legújabb Hibrid Lifehacker podcast részben. Irány az új rész:

Related Podcasts
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vígh „Backpacker” Bori Hibrid Lifehacker