Hibrid LifeHacker

Lifestyle

Hibrid Lifehackerek – 19. rész: A ringben Herczeg „Csakamentes” Andi – „Sosem nyaraltam 10 napot egyhuzamban, mióta vállalkozó vagyok”

Herczeg „Csakamentes” Andi
Herczeg „Csakamentes” Andi

Egy párhuzamos mentes világban létezik. Andi forradalmat teremtett. Nevén nevezte a dolgokat. Egyesítette. Harcosokat állított a jó ügy érdekébe és tolja ezerrel, mint egy tank. Egy glutén-, laktóz-, és cukormentes tank. Figyelem, otthon ne próbáljátok ki, és semmiképpen ne keverjétek össze a mindenmentes.hu-val, mert Andi bepöccen. Nem harap, csak piros lesz. Olyan Idared alma piros.


Miért foglalkozik a témával. Egyszerű választ kaptunk. Mivel senki nem csinálta meg, ezért megcsinálta ő. Vendégünk Herczeg Andi, a csakamentes.hu ötletgazdája, ügyvezetője. Red Bull nélkül is pörög. Sose készült vállalkozónak, csak szeretett volna egy mentes rendezvényt csinálni. Ez annyira jól sikerült, hogy végül birodalmat épített. Egy márkában egyesítette a mentes világ megannyi lábát. Flow cunami a történet a szó legpozitívabb értelmében (már ha van olyan). A
rendezvény után jött a nyomtatott magazin, majd a mentes séf verseny, és a Csak a Mentes Konferenci(c)a. Most ért el a projekt a közösségépítés fázisba. Elindult a weboldalon a piactér és a szakember kereső is. Mindeközben bár kívülről az látszódott, hogy Andi sikert sikerre halmoz, de közben bedarálta a gépezet, nem tudta megélni az elismeréseket.

2022 decemberében utolérte Andit a gonosz szőrös szörny, a kiégés. Elmondása szerint nem lehet ezerrel pörögni hosszútávon. Azóta tudatosan figyel, hogy a tank is néha beálljon a tank parkolóba. Ebben az időszakban nehezebben vette rá magát a munkára, de akkor is jött egy telefon, miszerint Magyarországon érdekképviselet szerveződik mentes témában és szeretnék, ha a munkacsoport tagja lenne. A kiégést kinyírta az endorfin.


„Elértem arra a pontra, hogy az én személyem nem bír többet. Itt az ideje csapatot építeni és
tudatosságot belevinni. Öt évig vállalkozgattam, most kezdek el vállalkozni.”


Magyarország legnagyobb élelmiszeripari szakkiállításán, a SIRHA-n ők képviselik a mentes világot, ami nagy szó. Azt gondoljuk, hogy Andinál van a Genndy Tartakovsky -féle Dexter laboratóriumából az időlassító sisak. Sosem nyaralt 10 napot egyhuzamban, mióta vállalkozó. Ki ne tudna ezzel azonosulni? 😀 Mindig jön valami pozitív, ami felpörgeti. Olyan adrenalinnal dolgozik, aminek sosem áll le a termelése. Mindig megkapja amit szeretne, csak nem mindig olyan formában,
mint gondolná. Egy olyan álomszerű vállalkozói életciklust fest fel. Vajon minden napja ennyire jó? Nagyon hálás mindenért és elmondása szerint az élet megkíméli a nagyobb kudarcoktól, vagy csak másképpen éli meg. Végigküzdötte a covid időszakot, és amikor visszaállt az eredeti rend, sorra kapták az elismerések. Mi a mértje? Amikor mindenki leállt, ők akkor is mentek tovább és sokkal nagyobb figyelmet kaptak ezért, mert kiürült a piac. Túl erős a küldetéstudata és nem tudja semmi sem leállítani.


A mentes szubkultúrában az intuíciók vezetik, egyértelműen a szívére hallgat és ezzel nem tud vakvágányra futni. Ez tud sikeressé tenni egy vállalkozást. Nem a pénz, hanem a világuralom motiválja. A közösségre a legbüszkébb. Van is egy büszkeségfala otthon, ahol a díjakat tartja. Pszichológus utasításra.


„Előttem volt egy ajánlat, amivel nagyon hamar gazdag tudtam volna lenni, de engem ez nem
motivál.”

Mit olvas Andi?

Önismereti könyveket. Dan Millman, Almási Kittit, Orvos-Tóth Noémit. Mert ha jobban ismeri önmagát, jobban tud működni. Mi a végszó? Mindenki lapátolja össze a sikereket, hogy ne égjen ki!

Related Podcasts
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük