Hibrid LifeHacker

32 percnyi Galambos Marci elvitelre. Szó lesz újságírói kiégésről, idézünk Tinder-es chat ablakból, peccegetjük az AI szerkesztőség létjogosultságát és csüngünk egymás szavain. Hogyan lesz valakiből Forbes főszerkesztő? Mi a „secret sauce”?

A legújabb részünkből kiderül. Marci gyorsan megért különböző világokat, majd összeköti őket. Elmondása szerint ez a
szuperképessége. Gimnazista korában politikusnak készült, majd rájött, hogy a politika a konfliktuskezelés művészete, így konfliktuskerülőként inkább másik irányból közelítette meg a közügyeket. Újságírás. Ezt dobta az a bizonyos gép. Mi a titka? A lelkesedése juttatta a csúcsra, igazi „lelkes állat”, valljuk mindezt Kovács Ákos énekes (aki egyébként 2015-ben a Forbes címlapján is szerepelt) és a Biblia után szabadon, hiszen a Szentírásban a „lelkes állat” az maga az ember. Állat, de mégis van lelke. Marcinak biztosan. A kúlfaktort se felejtsük el, ami az újságírással és a főszerkesztői kalappal jár. Marci fürdőzik a menő pillanatokban. Ilyen momentumok egyike volt, amikor Gerendai Károly Forbes Flow jegyet kért soron kívül. Az az ember, akitől mindenki jegyet akar. Marci, bennünket se felejts le a listáról. 🙂


Volt-e már Marci kiégve? Erre azt a választ kaptuk, hogy naná, számtalanszor! 43 éves korára már ismeri a közelgő veszély jeleit és tudja milyen eszközöket kell bevetni. Gondol itt terápiára, coachra, pszihodráma és bodywork önismereti csoportos órákra. Persze úgyis jól működik, ha „csak” higiéniás jelleggel alkamazza. „Jól van, de azért becsekkol” jelleggel.


A FORBES SZTORI

Tudtad, hogy a Forbes magazint a világon 45 licencelt kiadásban, hat kontinensen, 27 nyelven és 14 időzónában lehet beszerezni? Mindannyian ugyanazt a küldetést osztják: a vállalkozókat ünnepelik. Ezt a sikersztorit mi sem hagyhatjuk figyelmen kívül, főleg akkor nem, amikor a magyarországi képviselet ül az asztalon túl és éppen 10 éves a Forbes. Következő életünkben szívesen születünk újjá Galambos Marciként. Addig is isszuk gondolatait és vásároljuk a lapot. Rajongunk. Na meg megyünk április 3-án a Power’s Women Summit-ra is idén a Kongresszusi Központba, ahol valami
über titkos világsztárt rejteget majd a Forbes és a tervezett Social Media és Influencer Summit-ra is. Gyertek Ti is!

ÚJSÁGÍRÓI KIÉGÉS

Amikor az újságírói szubkultúrából csöppen be valaki a világunkba, akkor mi jól ráharapunk és meg is rágjuk egyúttal. Nem kerülgettük a forró kását, belecsaptunk a lecsóba és nem kolbászból van a kerítés. Mi az összefüggés? Nem mindig van. De az történt, hogy egy Tinderes match-ben kapott újságírói gondolatot csócsáltunk intellektuálisan, ami így hangzott:
„Gondos kutatómunkával, érveket és ellenérveket felsorakoztató cikkeket készítek, mégis sokkal kevesebb embert ér el, mint egy „ZS” kategóriás influencer kurta posztja.

Az írott médiának, így a Forbes-nak is kihívása világszerte, hogy mit kezd azzal, hogy ha valaki beül egy mikrofon mögé és nagyobb hatást ér el, mint egy egész szerkesztői csapat gondos munkája. Marci szerint a poszt egy odavetett gondolat és egy fej, csak egy forrás. Mégis egyetért azzal, hogy sajnos az egyes újságok hitelessége márkaérték szempontból manapság lejjebb van, mint a jól ismert influncereké. Emellett pedig szivárog be az életünkbe az AI és egyéb szakmai perverzió. Még jó, hogy az újságírók is kiégnek.


Éppen ezért a jelen pillanatban az olvasóknak van felelőssége. Neked, kedves olvasó! Fogyassz felelősséggel online és offline tartalmat, híreket, könyveket, irományokat és támogasd kedvenc tartalomgyártóidat, hogy hónapról hónapra hiteles információkhoz juss és ne jöjjön el a fals hírek apokalipszise, ami már egyébként a spájzban mocorog a nagyi kovászos ubija mellett.


KÖNYVAJÁNLÓ

Marci hezitált kicsit, de egy örökzöldet dobott be a közösbe. Szabó Magda minden mennyiségben,
hiszen az ő mondatait jóleső olvasni, olyan mint ha a szöveg tudna simogatni. Egyetértetek?
Egy szó, mint száz, hallgassátok meg az új részt és hallassátok a hangotokat! Az új részt itt éritek el: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hibrid-lifehackerek

TEMATIKA

00:00 A kezdetek

07:00 Vezetői magány

09:00 A siker megélése és megérkezés a jelenbe

11:00 10 éves a Forbes

12:20 Újságírói kiégés

14:00 Újdonságok a Forbes háza táján 2024-ben

16:30 A Forbes és a kiégés

23:00 Guruvá válás

25:10 ChatGPT újságot ír?

30:51 Könyvajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

forbes_galambos_marton_hibrid_lifehackerek_podcast