Hibrid LifeHacker

Alacsony hatásfok - Földi Barka
Földi Barka – Alacsony hatásfok

Mit jelent, hogy alacsony hatásfokú élet? Mit is jelent élmény alapú oktatással foglalkozni a nem formális oktatás keretén belül? Nyugi, nem para, ha elsőre ez kicsit még kínai! A podcastban kifejti legújabb vendégünk, Földi Barbara, aki saját maga állítja elő otthon a mosószert, a dezodort és minden mást a háztartásban, amit „normális” esetben megvennénk a boltban. Két kisfia nevelésében is a fenntarthatóságot és a zero waste életmódot alkalmazza, így nekik már annyira természetesen az, hogy családi program a szappanfőzés, mint ha csak bekötnék a cipőfűzőjüket.

Idővonal

00:10 Bemutatkozás

03:00 Fenntarthatóság a gyereknevelésben

06:08 Oktatási reform

13:40 Deka Deli indulása

16:30 Alacsony hatásfokú életmód

21:35 Egyedi zero waste események a közeljövőben

32:30 Könyvajánló

Megtanultuk, milyen apró trükkökkel legyünk jobban jelen. Barka őszintén mesél arról, hogyan lehet átállni a fenntarható életmódra, milyen nehézségekkel járt megnyitni az első zero waste boltját (Deka Deli) másodmagával, hogyan védi ki a kiégést amellett, hogy 3 vállalkozása is van, közben az online felületein tanítja a követőit, és még magára is szorít időt. Lehet, hogy titokban birtokolja az időlassító sisakot a Dexter Laboratóriuma című Cartoon Network sorozatból? Nálunk mindent megtörténhet!

Hány nap kell ahhoz, hogy valami rutinszerűen beépüljön az életünkbe? Mennyire valós, hogy egy befőttesüvegnyi szemetet termel valaki egy év alatt? Lehull a lepella. A legújabb részből ez mind kiderül!

Földi Barbara – Barka – Hibrid Lifehacker – Alacsony hatásfok

A podcastban elhangzott márkákat itt találod meg:

https://www.cimbi.net/

http://recreativity.net/

https://www.facebook.com/zerowastebootcamp/

https://www.instagram.com/tinyecoambassadors/

https://www.instagram.com/deka.deli/

Ha Te is magadénak érzed az elhangzottakat és „aha” élményként ért a felismerés, hogy te is hibrid lifehacker vagy, úgy ír nekünk és meséld el az adásban a történetedet.

Related Podcasts
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük